Soha ne aggódjon a vízvezeték-problémák miatt ezekkel a tippekkel

Lehet, hogy nem ismeri ezt, de a vízvezeték-szereplés valójában meglehetősen egyszerű koncepció, ha helyesen megközelítik. Ha jól megérti, hogyan működik minden, akkor a legnagyobb projektek is sokkal egyszerűbbnek tűnnek. Olvassa el további jó tanácsokat az otthoni vízvezeték-szereléssel kapcsolatban.

Olyan zavaróan hangos csöveket, amelyek szeretnek nyikorogni és kalapácsolni, könnyű helyrehozni. A szabadon álló csöveket rögzíteni kell. Ha ezek a csövek a padlón, a mennyezeten vagy a falon helyezkednek el, akkor valószínűleg a legjobb egy szakmának vízvezeték-szerelőt hívni a projekt átvételére.

Nagyon hideg téli éjszakákon hagyja, hogy csapjai kissé becsapódjanak, különösen akkor, ha a csövek bejárási térben vannak. A folyó víz megakadályozza a csövek olyan gyors lefagyását, mint egyébként. A vizet elkaphatja, és más háztartási célokra felhasználhatja annak pazarlásának megakadályozására.

Rendszeresen ellenőrizze a gázvíz-fűtőkészüléket, hogy meggyőződjön arról, hogy a jelzőláng világít. Ennek a lángnak a színének kéknek kell lennie. A láng csúcsának sárga színűnek kell lennie. Ha úgy találja, hogy csak sárga lángot lát, biztonsági okokból lehet, hogy szakemberre kell hívnia.

Ha több vízvezeték-probléma merül fel, ütemezze mindegyik rögzítését. Ezzel elegendő pénzt takaríthat meg a javítások kifizetéséhez. Megtakaríthat azért is, mert a vízvezeték-szerelők általában óránkénti díjat számítanak fel, tehát az órák, amelyekre számíthatnak fel, csökkennek, ha csak egy utazás történik.

A hatékonyabb zuhanyfejek beszerelésével sok pénzt takaríthat meg. Az általunk használt forró víz nagy része zuhanyozásból származik. Ha energiatakarékos zuhanyfejekbe fektet be, évente mintegy 100 dollárt fog megtakarítani minden zuhanyfejért.

A csövek télen a fagyok elkerülésének egyik módja a házban lévő szekrényajtók nyitva tartása. Ez biztosíthatja, hogy megfelelő hőmennyiséget kapjanak a melegentartáshoz. Gondoskodjon róla, hogy a tömlő kívülről lekapcsoljon és fajta legyen, és folytasson egy kis vizet, hogy tisztítsa meg a csöveket a kifelé maradó vízből.

Állítsa a melegvíz-melegítő hőmérsékletét 120 ° C-ot meg nem haladó hőmérsékletre. Ez elősegíti az energiamegtakarítást és megakadályozza, hogy a víz túl forróvá váljon, és esetleg leforrázza valaki a háztartásában. A régebbi modelleket, amelyeknél nincs hőmérsékleti beállítás, közepes értékre kell állítani.

Vízvezeték-szerelő felvétele előtt győződjön meg róla, hogy jó ajánlást kap, vagy ellenőrizze a referenciákat. Jó ajánlásokkal biztosítja, hogy tapasztalt vízvezeték-szerelőt béreljen fel. Ha a tapasztalt vízvezeték-szerelő profi, akkor egy teljesen felszerelt teherautóval rendelkezik, és a legtöbb apró munkát egyetlen látogatással képes elvégezni.

Összefoglalva: sokat tudhatunk a vízvezeték-szerelésről, de végül ez a helyzet jól kapcsolódik. Építsd fel a már meglévő ismereteket, és szinte minden otthonfejlesztési projekttel vagy vízvezeték-szerelési problémával foglalkozhatsz, amelyekkel esetleg felmerülhet.