A WC-k nehéz rögzítése? Próbálja ki ezeket a nagyszerű ötleteket!

A legtöbb ember nem ismeri azt, hogy a vízvezeték-szerelés olyasmi, amit szinte bárki meg tud tenni. Ez eleinte félelmetes ötlet lehet, de miután megtanulta az alapokat, valójában elég könnyű. Használja ezt a cikket útmutatóként az esetlegesen felmerülő vízvezeték-problémákkal kapcsolatban.

Ha egy cső lefagy, akkor ügyeljen arra, hogy zárja le a vizet. Ez megakadályozza a cső eltörését, és súlyos károkat okozhat otthonának. Ügyeljen arra, hogy zárja le a vizet a főszelepnél, majd nyissa ki a befagyott csőhöz legközelebb eső csapot, hogy kifolyhasson kiolvadás közben.

Évente legalább egyszer távolítsa el a csaptelepítőt, és tisztítsa meg a képernyőket. Ez elősegíti a megfelelő működést. A csaptelepítő funkciója a víz egyenletes áramlása és a víz megőrzése. Ügyeljen arra, hogy tisztítsa meg a levegőztetőt, és észreveszi, hogy ezek a dolgok működnek.

A csatorna feloldásának számos módja van. Először megpróbálhatja becsapni. Ha ez nem működik, próbáljon ki vegyszert a boltból. Mielőtt elmész, és pénzt költene a boltban, ha praktikusan van szódabikarbóna és ecete, összekeverheti ezeket, és öntsük a csatornába, és megpróbálhatjuk ezt belemeríteni, de ha minden más meghiúsul, akkor a helyi hardvernél erősebb jogorvoslati lehetőségek vannak. bolt.

Azoknak a mosogatógépeknek, amelyekbe túl sok víz folyik be, nem megfelelő módon lehet felszerelni egy tömlőt. A konyhai mosogatót és a mosogatógépet összekötő tömlőnek felfelé és lefelé kell mennie, hogy a két helyiség vízje ne keverje össze.

Legalább három-hat hónaponként engedje ki az összes vizet a melegvíz-melegítő tartályából. Az összes víz ürítése a tartályból elősegíti az üledék felhalmozódását a tartály alján. Ez az üledék a tartály elbukását vagy kevésbé hatékony melegítését okozhatja.

Ha PEX csöveket használ otthoni ellátóvezetékekhez, győződjön meg arról, hogy megszerezte a megfelelő eszközöket a munkához. A PEX csövekhez teljesen más típusú szerszám szükséges, mint a szokásos soroknál. A PEX-nek azonban nagyon sok előnye van, ezért ne hagyja, hogy a különböző követelmények eldobjanak.

Ha nem akar sok pénzt költeni a vízvezeték-problémák kijavítására, tanuljon meg megelőzni a problémákat, mielőtt azok előfordulnának. Az eltömődések a vízvezeték-problémák egyik fő oka lehet. A csatornák könnyen eltömődhetnek a hajjal. Szűrő behelyezése a csatornába megoldhatja ezt a problémát. Rendszeresen tisztítsa meg a hajat a képernyőn. Ennek sokkal könnyebbnek kell lennie, mint a csatorna tisztításának.

Mossa meg a kezét, és ügyeljen arra, hogy ne hagyjon semmilyen szappant a csaptelep fogantyúin. Amit az emberek nem tudják, hogy a szappan hagyása ezekre a készülékekre korrózióhoz vezethet. Csak tegyen be két másodpercet a kézmosás után, hogy eltávolítsa a felesleges szappant a fogantyúkról.

Noha vízvezeték-szerelő tevékenységeket végezhet magának, általában nem ajánlott. Ha nem biztos benne, hogy mit csinál, akkor szakértőt kell felvennie. Ez segít annak biztosításában, hogy ne tegyen nagyobb rendetlenséget a vízvezeték-szerelés korábban felmerült kis problémájához.

Összegezve: nem akarja, hogy beragadjon egy nagy számlájáért, amelyet a helyi vízvezeték-szerelő adott neked, amikor olyan feladat volt, amelyet könnyen elvégzett magának. Ez a cikk felhasználható ahhoz, hogy megalapozott ismereteket szerezzen a vízvezeték-szerelésről és arról, mit tehet.